Zoeken in de bibliotheek

Master Genderstudies

In 2011 publiceerde Sophia een haalbaarheidsstudie naar de oprichting van een interuniversitaire master genderstudies in België. Deze studie werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.

Te downloaden in pdf-formaat:

In Vlaanderen werd er na de studie van Sophia heel wat werk verzet waardoor in september 2014 de interuniversitaire Master Gender en Diversiteit van start gaat. Meer weten? Alles over deze nieuwe Master vind je op www.mastergenderendiversiteit.be/

Aan Franstalige kant bracht Sophia op 3 februari 2014 de verschillende spelers uit de academische en de politieke wereld samen voor overleg. Op deze gelegenheid namen academici, gespecialiseerd in genderstudies, het initiatief om dit dossier verder op te volgen. Ze namen contact op met hun rectoren met de vraag naar de creatie van een werkgroep m.b.t. een master genderstudies.

Geïnteresseerd om meer te lezen over het belang van een master genderstudies? Hieronder vind je enkele artikels die onze coördinatrices over dit onderwerp publiceerden:

Made by Rekall Design