Sophia

Call for Papers - Genderstudies, een genre apart?

Op 19 en 20 oktober 2017 nodigt Sophia u uit voor haar vierjaarlijks colloquium Genderstudies, een genre apart? Een stand van zaken in De Markten (Brussel). Dit overzichtscolloquium brengt nieuwe perspectieven en lopende debatten in het Belgisch onderzoek rond genderstudies in kaart.

We verwelkomen bijdragen met uiteenlopende onderwerpen en methoden waarin een feministisch gender- en/of intersectioneel perspectief centraal staat. Ook bijdragen die een andere vorm dan een klassieke paperpresentatie aannemen zijn welkom.

In het programma bewaren we een evenwicht tussen de verschillende wetenschapsgebieden, de taalgemeenschappen in België en tussen de academische wereld, het middenveld en activisten. Bovendien moedigen we in het bijzonder bijdragen van jonge onderzoek-st-ers aan. 

Interesse? Vul voor 24 april 2017 het inschrijvingsformulier in  (onderaan deze nieuwsbrief of op www.sophia.be). In de loop van de maand juni maken we onze selectie bekend.

Het programma van het colloquium zal in september 2017 worden aangekondigd op de website van Sophia. Na het colloquium krijgen deelnemers de kans om hun interventie in de vorm van een working paper op de website van Sophia te publiceren.

Voor bijkomende vragen kan je mailen naar info@sophia.be.

 

Sophia vzw/asbl - Belgisch netwerk voor genderstudies / Réseau belge des études de genre - Middaglijnstraat 10 - Brussel 1210 - tel: 02 229 38 69 - info@sophia.be - www.sophia.be