26/10: Avond van Sophia

28/09/2016

 

*** Hier vind je enkele foto's van de Avond van Sophia met Christine Eyene ***

De volgende Avond van Sophia zal doorgaan op 26 oktober in La Bellone (Vlaamsesteenweg 46, Brussel). Kunsthistorica en curator Christine Eyene (University of Central Lancashire, University of London) geeft de lezing “We will not give you the satisfaction. A black perspective on gendered artistic discourses”.

Christine Eyene kaart de discoursen en esthetische strategieën in de politiek van representatie aan. Hierbij balanceert ze tussen verhalen van Afrikaanse vrouwen en de zwarte Britse context, tussen geleefde ervaringen, theorie en kunstpraktijken. Eyene stelt zich kritisch op tegenover de vermarkting van zowel het lichaam als uitingen van sociaal-politieke kunst. Tegelijk zoekt ze manieren om de strijd aan te gaan met genderpolitiek in kunst door middel van 'non-object-based practices’, met focus op ‘sound art’.

Na de lezing volgt een discussie over de postkoloniale context in België. Tussendoor vinden slam poetry performances plaats, geselecteerd door Warrior Poets. Nadien is iedereen welkom in Le Space (Sleutelstraat 26, Brussel) voor een feestelijke nabespreking.

Deze Avond wordt georganiseerd ter ere van Nadine Plateau, één van de medeoprichtster en meest actieve leden van Sophia. We willen haar bedanken voor de toewijding waarmee ze ons netwerk heeft uitgebouwd.

Meer informatie vind je hier.

Made by Rekall Design