Call for Papers // Genderstudies, een genre apart?

23/02/2017

De datum en plaats voor ons herfstcolloquium zijn bekend! Op 19 en 20 oktober 2017 zal ons vierjaarlijkse Genderstudies, een genre apart? Een stand van zaken doorgaan in De Markten (Brussel). Dit overzichtscolloquium brengt nieuwe perspectieven en lopende debatten in het Belgisch onderzoek rond genderstudies in kaart.

De openingslezing wordt verzorgd door Nacira Guénif. Zij is socioloog, antropoloog, Professor in onderwijskunde aan de Université Paris 8 Vincennes-Saint-Denis, lid van laboratoire EXPERICE (Paris 8-Paris 13), Vice-voorzitter van het Institut des Cultures d'Islam en lid van MAFED (Marche des Femmes pour la Dignité).

Voor de panelsessies verwelkomen we bijdragen met uiteenlopende onderwerpen en methoden waarin een feministisch gender- en/of intersectioneel perspectief centraal staat. Ook bijdragen die een andere vorm aannemen dan een klassieke paperpresentatie zijn welkom.

Dit colloquium brengt mensen die actief zijn op de verschillende domeinen van genderstudies in België met elkaar in contact. In het programma bewaren we een evenwicht tussen de verschillende wetenschapsgebieden, de taalgemeenschappen in België en tussen de academische wereld, het middenveld en het activisme. Bovendien moedigen we in het bijzonder bijdragen van jonge onderzoek-st-ers aan. 

Interesse? Vul voor 24 april 2017 het inschrijvingsformulier in (zie onderaan). In de loop van de maand juni maken we onze selectie bekend.

Het programma van het colloquium zal in september 2017 worden aangekondigd op de website van Sophia. Na het colloquium krijgen deelnemers de kans om hun interventie in de vorm van een working paper op de website van Sophia te publiceren.

Voor bijkomende vragen kan je mailen naar info@sophia.be.

Made by Rekall Design