Nieuws

Foto's "Genderstudies, een genre apart?"

23/11/2017

We blikken terug op een meer dan geslaagd Sophia colloquium Genderstudies, een genre apart?. Bedankt aan alle panelsprekers en deelnemers voor de vernieuwende perspectieven en uitdagende debatten.

Hier vind je al een kleine selectie foto's, maar neem
 zeker ook een kijkje op onze facebook-pagina voor meer beelden!

Sophia colloquium "Genderstudies, een genre apart? Een stand van zaken"

04/10/2017

Met veel genoegen stelt Sophia het programma van "Genderstudies, een genre apart? Een stand van zaken" voor. Het colloquium zal doorgaan op 19 en 20 oktober in De Markten (Brussel).

Inschrijven kan tot en met 11 oktober via dit formulier
Je registratie is pas definitief nadat we het inschrijvingsgeld via overschrijving hebben ontvangen (IBAN: BE81-0682-1051-8824, BIC: GKCCBEBB). Gelieve volgende gegevens zeker te vermelden: "Colloquium + naam + aantal dagen + volledig/reductietarief".
Prijzen: volledig colloquium (50 of 20 euro) / één dag (25 of 10 euro) Het reductietarief geldt voor leden van Sophia en iedereen met een beperkt inkomen.

Junior Feminists in Academia, let's meet and plot!

28/09/2017

Op zaterdagnamiddag 21 oktober, de dag na het colloquium, vindt een ontmoetingsdag voor 'junior' feministische onderzoek-st-ers plaats. We willen brainstormen over wat het betekent om vandaag feministisch te zijn binnen een academische setting. Wat zijn onze verantwoordelijkheden als feminist en als onderzoeker? Tegen welke muren botsen we op? Met welke strategieën kunnen we verandering realiseren?

Deze dag richt zich tot 'junior' onderzoekers. Dit heeft niets met leeftijd te maken, wel met het stadium van je academische ‘carrière’. Alle master- en (post-)doctoraatstudenten (en iedereen die daar ergens tussen zweeft) zijn meer dan welkom.

Voor meer informatie:

Inauguratie Franstalige master Genderstudies

16/09/2017

Op 15 september werd de eerste Franstalige master Genderstudies in België feestelijk geopend! De toespraak van Sarah Sepulchre, Franstalig co-voorzitster van Sophia, staat nu volledig op onze website. 

Word lid van Sophia!

15/12/2015

Dit is hét moment is om je Sophia lidmaatschap (opnieuw) op te nemen.

Als lid ontvang je een aanzienlijke korting op onze activiteiten en help je Sophia om een sterkere stem te geven aan genderstudies. Word deel van ons netwerk van leden die met elkaar in dialoog gaan over hun onderzoek en hun visie op genderstudies, leden die Sophia toelaten om de rol van spreekbuis op te nemen en de erkenning van genderstudies te bepleiten bij de academische en politieke overheden.   • Om lid te worden volstaat het om 20€ (10€ voor studenten en lage inkomens) over te maken op BE81-0682-1051-8824, BIC: GKCCBEBB met de mededeling 'Naam + Lidmaatschap 2016'.
  • Je kan ook een jaarlijkse permanente opdracht starten via pc-banking of bij je bank. Zo wordt je lidmaatschap automatisch hernieuwd en hoef je je geen zorgen te maken over overschrijvingen. Gebruik hiervoor als communicatie "PO Sophia +  naam". 
  • Wil je genderstudies een extra duwtje in de rug geven? Dat kan, vanaf een bijdrage van 50 euro word je steunend lid van Sophia en maken we je ondersteuning zichtbaar op onze site.

 
1 | 2
 
Made by Rekall Design