Nieuws

Word lid van Sophia in 2017

10/01/2017

Als lid van Sophia ontvang je een aanzienlijke korting op onze activiteiten en help je Sophia om de stem van genderstudies in België te versterken!

Je kan lid worden door de lidmaatschapsbijdrage van €20 (€10 voor studenten, werkzoekenden en lage inkomens) over te schrijven op BE81-0682-1051-8824, BIC: GKCCBEBB, met de mededeling 'Lidmaatschap + jaar + naam'. Je lidmaatschap is één jaar geldig. Je kan ook een jaarlijkse permanente opdracht starten, via pc-banking of bij je bank. Zo wordt je lidmaatschap jaarlijks hernieuwd. Gebruik hiervoor als communicatie "PO Sophia + je naam".

Alvast bedankt!

Vroeg kerstcadeau: lezingen en podcasts online!

10/12/2016

Op onze website zijn intussen nieuwe Sophia-publicaties te vinden! Als je niet weet wat doen op een druilerige herfstavond, bekijk zeker de podcasts en working papers van vorige Sophia evenementen:

     De lezing van Camille Barbagallo op 4 maart 2016: 'If Sex Work is Work, What Kind of Work is it?' (podcast)

     De lezing van Noortje van Amsterdam op het Colloquium Unruly Bodies. Gender / Normen / Verzet: 'Let’s Talk about Fat. Raising Critical Questions and Debunking Cultural Myths'. (podcast) en de eerste working papers van andere sprekers op het colloquium (tekst).

     De lezing van Maria Puig de la Bellacasa op Sophia’s 25-jarige bestaan, 'Think We Must, again! Notes from Academic Inc.' (tekst)

Sophia wenst je alvast fijne feestdagen en een inspirerend, feministisch 2017!

Gids genderstudies geüpdatet!

15/11/2016

Onze gids genderstudies is geüpdatet! Deze gids biedt een overzicht van onderzoek-st-ers, onderzoekscentra en vakken of seminaries met betrekking tot genderstudies in alle Belgische universiteiten. De gids heeft een handige functie voor studenten, organisaties en journalisten: er kan namelijk gezocht worden op thema of discipline. De gids visualiseert op die manier het Belgische genderstudieslandschap en neemt daarbij de multi- en interdisciplinariteit in rekening die er aan de basis van ligt. Met andere woorden: zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Ken (of ben) je een onderzoek-st-er, een onderzoekscentrum of een vak dat in de gids zou moeten staan? Alle suggesties zijn welkom via info@sophia.be!

Original photo by Greg Lloyd 1969, see: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:HypertextEditingSystemConsoleBrownUniv1969.jpg

Avond van Sophia met Christine Eyene: een kleine impressie

08/11/2016

De Avond van Sophia met Christine Eyene "We will not give you the satisfaction" was een pareltje! 

Bedankt aan Christine Eyene, aan de artiesten, Lahya, Lindah en Joëlle, aan de discutanten, Gia en Heleen, en aan de partners, La Bellone, Warrior Poets, Le Space, ERG en Académie des Beaux-Arts de Tournai! 

Hier vind je een kleine impressie. Neem zeker ook een kijkje op onze facebook-pagina voor meer foto's!

27/10: Lunchmeeting met Christine Eyene in Le Space

20/10/2016

Op donderdagmiddag 27 oktober kan je je feministisch netwerk komen uitbreiden in Le Space. Artiesten, onderzoek-st-ers, studenten, feministische en antiracistische activisten… alle geïnteresseerden zijn welkom om met Christine Eyene haar onderzoeksexpertise en curatorische ervaring te bespreken.
De discussiethema’s: producties van zwarte artiesten en artiestes in het Verenigd Koninkrijk of België, representatie van zwarte vrouwen in de kunst, de plaats van gender in artistieke discoursen, ‘non-object-based’ kunstpraktijken en nog vele andere.
Christine Eyene spreekt Frans en Engels. Inschrijven verplicht via info@sophia.be. Haast je want er zijn maar een tiental plaatsen beschikbaar!

Deze activiteit is een vervolg op onze Avond van Sophia met Christine Eyene, "We will not give you the satisfaction... A Black perspective on gendered artistic discourses" die doorgaat op 26/10 in La Bellone.

 
1 | 2 | 3 | 4
 
Made by Rekall Design