Nieuws

Special Issue Unruly Bodies. Gender \ Norms \ Resistance (DiGeSt. Journal of Diversity and Gender Studies)

07/12/2017

                                              

Sophia's Special Issue voor DiGeSt. Journal of Diversity and Gender Studies is gepubliceerd! 

Unruly Bodies. Gender \ Norms \ Resistance (Gastredactie: Sarah Bracke, Lith Lefranc, and Anaïs Van Ertvelde).

Meer informatie en inhoudstafel:
http://sophia.be/index.php/nl/pages/view/1405

Foto's "Genderstudies, een genre apart?"

23/11/2017

We blikken terug op een meer dan geslaagd Sophia colloquium Genderstudies, een genre apart?. Bedankt aan alle panelsprekers en deelnemers voor de vernieuwende perspectieven en uitdagende debatten.

Hier vind je al een kleine selectie foto's, maar neem
 zeker ook een kijkje op onze facebook-pagina voor meer beelden!

Sophia colloquium "Genderstudies, een genre apart? Een stand van zaken"

04/10/2017

Met veel genoegen stelt Sophia het programma van "Genderstudies, een genre apart? Een stand van zaken" voor. Het colloquium zal doorgaan op 19 en 20 oktober in De Markten (Brussel).

Inschrijven kan tot en met 11 oktober via dit formulier
Je registratie is pas definitief nadat we het inschrijvingsgeld via overschrijving hebben ontvangen (IBAN: BE81-0682-1051-8824, BIC: GKCCBEBB). Gelieve volgende gegevens zeker te vermelden: "Colloquium + naam + aantal dagen + volledig/reductietarief".
Prijzen: volledig colloquium (50 of 20 euro) / één dag (25 of 10 euro) Het reductietarief geldt voor leden van Sophia en iedereen met een beperkt inkomen.

Junior Feminists in Academia, let's meet and plot!

28/09/2017

Op zaterdagnamiddag 21 oktober, de dag na het colloquium, vindt een ontmoetingsdag voor 'junior' feministische onderzoek-st-ers plaats. We willen brainstormen over wat het betekent om vandaag feministisch te zijn binnen een academische setting. Wat zijn onze verantwoordelijkheden als feminist en als onderzoeker? Tegen welke muren botsen we op? Met welke strategieën kunnen we verandering realiseren?

Deze dag richt zich tot 'junior' onderzoekers. Dit heeft niets met leeftijd te maken, wel met het stadium van je academische ‘carrière’. Alle master- en (post-)doctoraatstudenten (en iedereen die daar ergens tussen zweeft) zijn meer dan welkom.

Voor meer informatie:

Inauguratie Franstalige master Genderstudies

16/09/2017

Op 15 september werd de eerste Franstalige master Genderstudies in België feestelijk geopend! De toespraak van Sarah Sepulchre, Franstalig co-voorzitster van Sophia, staat nu volledig op onze website. 

 
1 | 2 | 3
 
Made by Rekall Design