Tweede congres LGBTI onderzoek in de lage landen. State-of-the-art en een blik op de toekomst (Vlaams-Nederlands Netwerk LGBTI onderzoek)

10/10/2018

Op 10 oktober vindt in Amsterdam de tweede editie plaats van het Vlaams-Nederlands congres LGBTI onderzoek. Het congres beoogt een interdisciplinaire uitwisseling. Het doel van het congres is onderzoekers en andere belangstellenden op de hoogte te houden van actueel LGBTI onderzoek in Nederland en Vlaanderen. Het congres wordt georganiseerd door het Vlaams-Nederlands Netwerk LGBTI onderzoek in samenwerking met prof. dr. Henny Bos.

Tijdens parallelle sessies presenteren onderzoekers huidig onderzoek en zijn er thematische panels. Onderwerpen die in ieder geval aan bod komen zijn welbevinden, transgender, migratie, biseksualiteit, gezinnen en identiteit.

Keynote speakers zijn prof. dr. Ilan Meyer en prof. dr. Theo Sandfort. Ilan Meyer is werkzaam aan het Williams Institute (University of California in Los Angeles; UCLA) en werkte hiervoor aan de Columbia University in New York. Meyer is de grondlegger van het seksueel minderheidsstress model dat veel gebruikt wordt als verklaring om de verschillen in psychische gezondheid tussen homoseksuele en heteroseksuele individuen te verklaren. Hij is de hoofdonderzoeker van de “Generation” studie waarover zijn presentatie tijdens deze dag onder andere zal gaan. Theo Sandfort (Columbia University in New York) was voorzitter van de toenmalige afdeling homostudies aan de Universiteit van Utrecht en van het onderzoeksprogramma “Diversiteit, levensstijl en gezondheid” van het Nederlands Instituut voor Sociaal Seksuologisch Onderzoek (het huidige Rutgers). Ook was hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie en van de International Academy of Sex Reseach. Sandfort doet zowel onderzoek in de Verenigde Staten en verschillende Afrikaans landen naar onder andere mannen die seks hebben met mannen. In zijn presentatie zal hij hier nader op ingaan en ook de link leggen met Nederland.

Deelname is open voor iedereen en ook toegankelijk voor studenten, LGBTI- en andere middenveldorganisaties.

Registratie voor deze dag vindt plaats tussen 15 september - 28 september via CongresLGBTI2018@rutgers.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelname kost € 35,00. Master-studenten betalen € 15,00. Deelname is inclusief koffie/thee, lunch, drankjes en congresmateriaal. Een beperkt aantal Master-studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) kan gratis deelnemen bij vermelding van hun studentnummer bij de registratie- aanvraag.

Abstracts voor presentaties of panels kunnen nog worden ingediend tot en met 7 september. Meer informatie hierover kunt u ontvangen via CongresLGBTI2018@rutgers.nl.

The keynote presentation of Ilan Meyer will be in English. Please note that not all sessions will be in English and that translation will not be available.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Universiteit van Amsterdam en Rutgers.

Plaats en tijdstip

Universiteit van Amsterdam
Amsterdam

Made by Rekall Design