Augustus 2018
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Jens Van Tricht - Waarom feminisme goed is voor mannen (deBuren)

29/05/2018

deBuren, Atlas Contact, Furia, RoSa en Men Engage Vlaanderen ontvangen Jens van Tricht voor de presentatie van zijn boek Waarom feminisme goed is voor mannen (Atlas Contact). Jens van Tricht geeft eerst een lezing en vervolgens gaat journalist Jozefien Daelemans (Charlie Magazine) met hem en socioloog en genderexpert Katrien Van der Heyden in gesprek over het boek en mannenemancipatie in het bijzonder.

‘Ik ben feminist en geloof dat feminisme goed voor mannen is.’ Aan het woord is Jens van Tricht, wegbereider van de mannenemancipatie in Nederland. In de afgelopen honderd jaar hebben vrouwen toegang geëist tot domeinen die voorheen aan mannen waren voorbehouden, maar op het gebied van de mannenemancipatie bleef het opvallend stil. Toch worden ook mannen door genderongelijkheid in hun vrijheid beperkt. Want ‘echte mannen’ moeten nog altijd stoer zijn, zelfverzekerd, sterk en onafhankelijk. Ze moeten hard werken, mogen niet huilen en geen kwetsbaarheid tonen. Zulke waardeoordelen en stereotiepe denkbeelden belemmeren veel mannen om ten volle zichzelf te zijn. Dat heeft ook op maatschappelijk niveau destructieve gevolgen.

Waarom feminisme goed is voor mannen biedt een nieuw, hoopvol perspectief op mannen en mannelijkheid. Het laat zien hoe mannen kunnen bijdragen aan een betere wereld en wat ze daarbij zélf te winnen hebben. Van Tricht schrijft een prikkelend pleidooi voor meer menselijkheid: de vrijheid voor ieder mens om los te breken uit beperkende verwachtingen en al zijn of haar talenten te benutten.

Meer info en reservatie: https://www.deburen.eu/programma/4647/boekpresentatie-waarom-feminisme-goed-is-voor-mannen-van-jens-van-tricht

Plaats en tijdstip

deBuren
brussel

19u30-21u

Made by Rekall Design